fredag 11 april 2014

Vad får vi till middag?

Om nu april är besvikelsens månad när der gäller vädret, så är den berydligt bättre ur ett träningsperspektiv. 

Det är som att träningen som småputtrat under vintern nu har reducerats till en välsmakande fond och blivit till en perfekt grund för den boef bourgignon som ska serveras den 31 maj.

Nu bryns köttet lite lätt, grönsakerna och baconet åker ner i grytan och det hela späds med några deciliter rödvin. Till sist i med några lagerblad, timjan och peppar så fär det stå och koka ihop.

Kryddan för mig är att surfa runt på nätet och läsa löparbloggar, forumet på jogg.se men också att läsa allt som står på stockholmmarathon.se. Jag kollar in bilderna från förra och förrförra året (är inte med nånstans-puh), studerar banan för säkert 123e gången, kollar min startplats. En särskild känsla infinner sig och jag får allt lite fjärilar i magen. Fasiken vad kul det ska bli. 

Det är 50 dagar kvar till start just idag. Påsklovet inbjuder till träningsläger vilket ligger utmärkt i tajmingen. Nu är tid att röra om i grytan ordentligt och låta smakerna gifta ihop sig med varandra. Mängdträning och långa pass står på schemat. Om en månad ska det hårda jobbet vara gjort. Målet är att komma ur perioden skadefri för att sedan bara få njuta av doften från grytan i väntan på formtoppen som borde komma nån vecka senare. Precis lagom till den 31 maj. 

Då när den godaste boef borgingnonen serveras. Ever.

Inga kommentarer: